Newborn

Newborn fotografie is een echt specialisme. Het richt zich op de slapende baby tussen de 6 en 14 dagen oud.  Deze speciale periode is heel kostbaar en is heel snel weer voorbij.

Ik heb een eigen opleiding newborn fotografie en geef al sinds januari 2014  les in dit prachtige vak aan vele fotografen uit Nederland en België. Hierdoor heb ik zeer veel ervaring en ik kan je garanderen dat je prachtige foto’s krijgt van je kleintje. De veiligheid van de baby staat uiteraard voorop tijdens de shoot. We maken de kamer heel warm en nemen uitgebreid de tijd. Dat kan soms wel twee tot drie uur duren. Tussendoor slaapt de baby en is er ruimte om te knuffelen, te verschonen en te voeden. Het is belangrijk om veel geduld te hebben. De baby bepaalt het tempo van de shoot.

Ik hou van monochroom kleurgebruik en wollige materialen. Ik positioneer de newborns in de speciale newborn poses. Deze poses zijn vaak precies zoals ze opgekruld in de buik hebben gelegen. De pose perfect uitvoeren is elke shoot weer mijn persoonlijke uitdaging. Styling, licht en pose, alles moet kloppen. Ik let hierbij op elk detail en ben daarin behoorlijk perfectionistisch.

Ik heb heel veel leuke speciale props, doeken, schalen en andere accessoires om uit te kiezen.  Meestal proberen we drie tot vijf verschillende setjes op te bouwen. Maar alles hangt af van de bui en het slaappatroon van de baby.

De Newborn shoot vindt plaats in mijn speciale daglicht studio in Bergambacht. Ik stuur je van te voren een duidelijke newborn info magazine zodat je precies weet hoe de shoot gaat verlopen, wat je kan verwachten en hoe je de shoot kan voorbereiden.

De Newbornshoot bestaat uit foto’s van de Newborn alleen en eventueel ook in combinatie met broertje/zusjes en met ouders.

Naaste de geposeerde newborn fotografie kan je bij mij ook kiezen uit lifestyle newborn fotografie.

Ik beheers de geposeerse newborn perfect & ik heb daarnaast ook een eigen lifestyle 2.0 shoot:

In deze combi shoot richt ik mij vooral op de liefdevolle connectie met jullie pasgeboren kleintje & doe ik ook 2 a 3 geposeerde settings. Ik maak deze lifestyle connectie foto’s in mijn speciale boho styling setting in de studio in Bergambacht. Ik heb een prachtige bijpassende jurken voor je om uit te kiezen om de styling mooi 1 geheel te maken.

Bekijk HIER een voorbeeld shoot van deze newborn fotografie lifestyle 2.0 setting

Bekijk HIER de geposeerde newborn fotografie gallery

© brenda olie 2023

Brenda Olie Fotografie / Ollieschool

|