Over mij

brenda olie

Fotografie is mijn grote passie.

Met veel liefde leg ik deze prachtige kostbare prille momenten voor jullie vast.

Al vanaf klein meisje liep ik  met mijn fotorolletjes & ouderwetse doordraai camera op zak. Uiteindelijk ben ik de sociale kant op gegaan en heb ik  Sociaal Pedagogisch Hulpverlening en Sociologie gestudeerd. Ik heb jarenlang met veel plezier in de jeugdhulpverlening en in het onderwijs gewerkt.

Toch kwam mijn fotografie passie steeds weer bovendrijven. Meerdere cursussen gevolgd en uiteindelijk toch de stap gezet om in 2011 naar de Fotovakschool te gaan. Sinds mijn afgeronde opleiding begin 2013 is fotografie een zeer belangrijk onderdeel van mijn leven geworden.

In 2011 heb ik mijn bedrijf opgericht. Sindsdien hou ik mij voornamelijk bezig met verschillende vormen van portret fotografie. Mijn specialisatie is Newborn- en babyfotografie. In de zomer van 2013 heb ik besloten om full time zelfstandig verder te gaan. Een grote spannende stap, maar om je droom na te streven en je passie te gaan leven moet je soms in het diepe springen :)

Naast mijn eigen fotografie klanten heeft mijn bedrijf zich verder ontwikkeld de afgelopen jaren. Mijn achtergrond als hulpverlener en docent zorgen ervoor dat alles eigenlijk nu samen komt. Naast het fotografen van mijn eigen klanten, help ik ook andere fotografen om hun fotografie droom te verwezenlijken.

De Newborn fotografie heeft een heel speciaal plekje in mijn hart. Ik heb in maart 2013 met veel liefde “From Ollie with Love” opgezet waar de speciale exclusieve handgemaakte babymutsjes worden verkocht. Deze shop is uitgegroeid tot een grote webshop waar je alles kan kopen voor newborn fotografie. Zie hiervoor de Newborn fotografie webshop www.fromolliewithlove.nl 

In januari 2014 ben ik begonnen met workshop newborn fotografie geven aan andere fotografen en in 2015 heb ik Ollieschool opgericht. Het is zo belangrijk dat newborn fotografie op een veilige manier word uitgevoerd. Ik wil graag helpen om andere fotografen te coachen hoe ze dit het beste kunnen doen. Op deze leerschool kan je zowel workshops als  een gehele opleiding volgen in newborn fotografie. Meer informatie over alle workshops en de opleiding: www.ollieschool.nl

Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen in dit prachtige vak. Met die insteek heb ik het eerste Nederlands newborn-, baby- en zwangerschaps fotografie event ‘Newbornplaza’ opgericht in 2016. Een event waar fotografen kunnen leren en zichzelf kunnen ontwikkelen. In 2017  kwamen grote internationale namen zoals Amy McDaniel en Kath V naar Newbornplaza om een workshop te geven. Newbornplaza staat voor kwaliteit en educatie. www.newbornplaza.nl

Zoals jullie zien heeft newborn en baby fotografie een hele belangrijke plek in mijn leven. Het is het mooiste vak! Een specialisme, waar zoveel aspecten samen komen om veilig tot een prachtig resultaat te komen. Mijn eigen newborn en baby shoots zijn voor mij heel belangrijk. Ik leg de lat hoog om elke keer weer die kwaliteit te bieden die mijn klanten verwachten. De shoots vinden plaats in mijn prachtige studio in Krimpen aan den IJssel. Ik heb hier alles wat je nodig hebt om deze shoots prachtig te stylen.

Ik ben sinds begin 2015 samen met Tam. Wij wonen sinds juli 2017 in het prachtige Berkenwoude. Op 11 juli 2018 ben ik voor het eerst moeder geworden van onze zoon Levi. De zwangerschap, bevalling en de newborn periode zijn voor mij nu nog waardevoller geworden. Wij zijn ontzettend dankbaar dat wij dit mochten meemaken in het leven.

Het was dan ook een groot cadeau toen ik snel nogmaals zwanger raakte. Op 23 december 2019 mochten wij onze dochter Nila in de armen sluiten. Deze rijkdom is met geen pen te beschrijven. Juist nu zie ik hoe de tijd tussen je vingers glipt. Dit vastleggen is kostbaar.

Wees welkom!

Onze Levi & Nila

award