Over mij

Fotografie is mijn grote passie.

Met veel liefde leg ik deze prachtige kostbare prille momenten voor jullie vast.

Al vanaf klein meisje liep ik  met mijn fotorolletjes & ouderwetse doordraai camera op zak. Uiteindelijk ben ik de sociale kant op gegaan en heb ik  Sociaal Pedagogisch Hulpverlening en Sociologie gestudeerd. Ik heb jarenlang met veel plezier in de jeugdhulpverlening en in het onderwijs gewerkt.

Toch kwam mijn fotografie passie steeds weer bovendrijven. Meerdere cursussen gevolgd en uiteindelijk toch de stap gezet om in 2011 naar de Fotovakschool te gaan. Sinds mijn afgeronde opleiding begin 2013 is fotografie een zeer belangrijk onderdeel van mijn leven geworden.

In 2011 heb ik mijn bedrijf opgericht. Sindsdien hou ik mij voornamelijk bezig met verschillende vormen van portret fotografie. Mijn specialisatie is Newborn- en babyfotografie. In de zomer van 2013 heb ik besloten om full time zelfstandig verder te gaan. Een grote spannende stap, maar om je droom na te streven en je passie te gaan leven moet je soms in het diepe springen :)

Naast mijn eigen fotografie klanten heeft mijn bedrijf zich verder ontwikkeld de afgelopen jaren. Mijn achtergrond als hulpverlener en docent zorgen ervoor dat alles eigenlijk nu samen komt. Naast het fotografen van mijn eigen klanten, help ik ook andere fotografen om hun fotografie droom te verwezenlijken.

De Newborn fotografie heeft een heel speciaal plekje in mijn hart. Ik heb in maart 2013 met veel liefde “From Ollie with Love” opgezet waar de speciale exclusieve handgemaakte babymutsjes worden verkocht. Deze shop is uitgegroeid tot een grote webshop waar je alles kan kopen voor newborn fotografie. Zie hiervoor de Newborn fotografie webshop www.fromolliewithlove.nl 

In januari 2014 ben ik begonnen met workshop newborn fotografie geven aan andere fotografen en in 2015 heb ik Ollieschool opgericht. Het is zo belangrijk dat newborn fotografie op een veilige manier word uitgevoerd. Ik wil graag helpen om andere fotografen te coachen hoe ze dit het beste kunnen doen. Op deze leerschool kan je zowel workshops als  een gehele opleiding volgen in newborn fotografie. Meer informatie over alle workshops en de opleiding: www.ollieschool.nl

Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen in dit prachtige vak. Met die insteek heb ik het eerste Nederlands newborn-, baby- en zwangerschaps fotografie event ‘Newbornplaza’ opgericht in 2016. Een event waar fotografen kunnen leren en zichzelf kunnen ontwikkelen. Het afgelopen jaar kwamen grote internationale namen zoals Amy McDaniel en Kath V naar Newbornplaza om een workshop te geven. Newbornplaza staat voor kwaliteit en educatie. www.newbornplaza.nl

Zoals jullie zien heeft newborn en baby fotografie een hele belangrijke plek in mijn leven. Het is het mooiste vak! Een specialisme, waar zoveel aspecten samen komen om veilig tot een prachtig resultaat te komen. Mijn eigen newborn en baby shoots zijn voor mij heel belangrijk. Ik leg de lat hoog om elke keer weer die kwaliteit te bieden die mijn klanten verwachten. De shoots vinden plaats in mijn prachtige studio in Krimpen aan den IJssel. Ik heb hier alles wat je nodig hebt om deze shoots prachtig te stylen.

Wees welkom!

award      

Brenda Olie

(foto gemaakt door Elles Rodenburg)

ENGLISH? www.brendaolie.com

napcp_newlogo1
I’m also a proud member of NAPCP: National Association of Professional Child Photographers

NAPCP grants membership to photographers who are dedicated to exhibiting quality images of children on a consistent basis.

NAPCP members are expected to reflect exceptional skills in photography, originality and creativity, while promoting the honesty and spirit of the children they capture.NAPCP members should uphold the highest ethics and integrity within their business practices.