Cake smash

Cake Smahs shoots – 10 baby types zichtbaar in de cake smash shoots

juni 14, 2023

cake smash shoot babay 1 jaar

bLOG CATEGORIEs + Search

Inmiddels fotografeer ik al ruim 10 jaar cake smash shoots! Deze shoots zijn superleuk om te doen en elke keer weer anders :)

Na deze afgelopen 10 jaar kan ik wel met vertrouwen zeggen dat ik zoveel verschillende soorten baby’s voor mijn lens heb gehad dat ik hier duidelijke categoriën in zie ( met een een lach & lieve knipoog ;)

Vaak kunnen ouders totaal niet inschatten hoe hun baby gaat reageren op de cake smash. Ze verwachten vaak dat ze er VOL ingaan (omdat ze dat thuis ook doen) maar bij een compleet vreemde fotograaf kunnen ze soms ineens heel anders reageren :) Soms zien ouders ineens een hele andere kant van hun kleintje die ze nog niet eerder hebben gezien!

Herken jij jouw baby al ergens in?

“De bourgondier”

Deze baby gaat RECHT op zijn doel af en focust zich compleet op de taart. Moeders moeten deze kleintjes vaak echt de handjes op de rug houden als hij/zij neergezet gaat worden bij de taart. Deze baby kenmerkt zichzelf door laser focus. Ze horen en zien niks meer van hun ouders (lees alle gekke geluiden die ze maken om aandacht te trekken) en gaan direct VOL in de taart met beide handen. Er zijn zelfs baby’s bekend die direct met hun mond complete happen uit de taart gingen nemen. Deze shoots zijn altijd een groot succes en de foto’s zijn priceless. :)

“De lachebek”

De lachebek lacht eigenlijk de hele shoot door. Stiekem lacht hij/zij ons eigenlijk vierkant uit terwijl wij proberen grappig te zijn. Deze lachebek maakt overal een feestje van! :)

“De picasso”

Deze type kindjes vinden de taart niet echt interessant maar hebben wel snel door dat je leuke effecten krijgt als je met je vingers gaat kliederen! Ze gaan eerst door de taart en gaan daarna lekker kliederen op de grond. Deze picasso’s leven zich helemaal uit. Daar waar ze eerst rustig met 1 vingertjes gaan kliederen zitten ze soms zelfs met hun hele voet in de taart om te gaan teen/voet schilderen. Succes gegarandeerd! De taart gaat vaak compleet heel weer mee naar huis om alsnog later lekker opgegeten te worden.

“De schone voorzichtige”

Deze kindjes houden er niet zo van om “vies” te worden. Ze willen liever niet hun vinger op de taart zetten en houden er zeker niet van als hun kleding vies wordt. Ze vinden vaak de gele schoonmaakdoekjes interessanter dan de taart. De taart willen ze wel eten, maar alleen met een echte lepel, niet met hun handjes. :)

“De chillert”

Deze kindjes zet je bij de taart neer en ze weten niet zo goed wat ze bij die taart moeten, maar “Heeee chill!! Ik ben helemaal relaxed…. Pap en mama zijn erbij en die gekke mevrouw met dat zwarte ding lijkt mij ook wel aardig, dus ik kijk af en toe naar ze met grote blije ogen. Klein lachje omdat mama zo gek doet en wat is dat nou voor groot taart ding voor mijn neus? Is dit eetbaar? Even voelen en kijken wat dit is.” Deze shoots hebben altijd even wat tijd nodig om op gang te komen maar als mama dan eenmaal de cake laat proeven die van binnen zit dan gaan ze LOS! Njammie!

“De avonturier”

Deze baby’s houden wel van een geintje. Ze zijn vrolijk en zoeken lekker eigenwijs hun grens op. Ze kruipen regematig lachend weg uit de setting. Sommige staan zelfs op en gaan de setting proberen om te duwen. Andere richten zich meer op de taart: leuk die taart, maar wat nou als ik dat even omtrap met mijn voetje? :)

brenda olie cake smash shoot

“De sloper”

Deze baby gaat helemaal los! De taart moet PLAT. Helemaal! Ze beginnen eerst met rustig een beetje tikken op de taart. Totdat ze door hebben dat papa en mama toestemming geven en zelfs om moeten lachen? HUH? Mag dit? Ja echt? YOOOO LLOS! rammen maar!!! Slopen dat ding!

“De deler”

Deze kids hebben vaak een super zacht , verzorgend & beschermend karakter en geven zelfs hapjes aan mama en aan de fotograaf! Hoe lief is dat! Dit komt niet zo heel vaak voor kan ik uit ervaring vertellen.

cake smash shoot

De “jammerdebammer ik doe vandaag niet mee mama”

Deze kids zijn normaal gesproken lekker vrolijk en in voor een dolletje, maar zodra ze in een cake smash setting gezet worden gaan ze onverwachts in hun achteruit en zoeken ze eigenlijk zo snel mogelijk weer de uitgang. Ze willen alleen bij mama zitten en daar ook blijven. Geen liedje, geen grapjes, geen lachje voor jou, gewoon alleen bij mama zitten en kroelen. “De taart is helemaal niks, de outfit zit niet lekker en ik ben gewoon te oud voor deze sh….t. Kunnen we gaan mama? Ik ga pas weer lachen zodra ik in de auto naar huis zit. :)” Tijdens deze shoot kan je heel goed de “In welke B film “ben ik u weer terecht gekomen” blik vastleggen ;)

cake smash fotoshoot brenda olie

“De kneder”

Deze kindjes houden er vooral van om de taart helemaal fijn te kneden en tussen hun handjes helemaal te laten uitknijpen. Ze zijn zeer serieus bezig en laten zich door niks of niemand afleiden :)

De Rustige”

Deze kindjes gaan heel kalm zachtjes met een vingertje door de taart. Ze zijn relaxed en rustig. Vaak ondergaan ze de cake smash met een verwonderd gezichtje en heel soms een kleine snelle glimlach. Ze vinden alles wel prima :)

cake smash shoot boho style

Hoe ze het ook doen, ze doen het altijd helemaal goed. De cake smash is echt een moment opname en je hebt hun gedrag nooit in de hand. Ze kunnen net die dag last hebben van een doorkomend tandje of voelen zich niet topfit. Maak je dus vooral geen zorgen als je kleintje anders reageert dan thuis en kroel extra met jouw lieve schat!

Bovenstaande typetjes kan je ook allemaal tegelijk in 1 shoot tegen komen. Sommige beginnen als een “jammerdebammer” maar draaien om naar “de lachebek”.

Heb jij nog een leuke aanvulling hierop? Laat het vooral weten :)

Gelijk zin om voor jouw kleintje ook een cake smash shoot te boeken? Check alle info hier

Liefs

Brenda

baby 1 jaar cake smash
cake smash brenda olie
cake smash shoot
cake smash shoot met broers
Reply...

achter de camera

Over
mij

Beroepsfotograaf met een grote liefde voor zachte pastel en nude styling. Ik leef en adem newborn fotografie

Welkom op mijn site :)

Ik ben Brenda, Na de enge beslissing om in 2013 compleet voor mijn fotografie droom te gaan ipv mijn vaste baan in de jeugdhulpverlening, kantelde mijn leven compleet naar een nieuw leven.
Ik kreeg een lieve vriend Tam (Hij maakte mijn fotografie website in 2013) en mijn onderneming was mijn alles! 

Mijn

   Info  magazine

Ben jij zwanger? Gefeliciteerd!
Er komt vast heel veel op je af in deze bijzondere periode :) 

Het boeken van een zwanger & newbornshoot kan al vanaf je weet dat je zwanger bent!

Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt dat er nog beschikbaarheid is rond jouw uitgerekende datum.

Wil jij graag wat meer info over het boeken van een newborn shoot bij mij? Vraag hier mijn gratis info magazine aan !

meer informatie

mijn algemene 
voorwaarden

Privacy verklaring

verwerking overeenkomst

CONTACT

© brenda olie 2024

Brenda Olie Fotografie / Ollieschool

|