Newborn

Welke dag is het beste voor een newbornshoot?

augustus 17, 2022

newborn voor newborn fotografie

bLOG CATEGORIEs + Search

Het is heel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden indien je van plan bent om een newbornshoot te gaan plannen.

Allereerst je uitgerekende datum. Deze datum is bepalend voor de ontwikkeling van jouw kindje. Aan de hand hervan kan je al een aantal “voorspellingen doen” wat regelmatig te zien is op bepaalde dagen.

Belangrijk is om altijd rekening te houden met de uitgerekende datum, ook al je kindje eerder of later komt. Wanneer je kindje vóór de 37 weken geboren wordt, spreken we van vroeggeboorte ofwel prematuur. Prematuur betekent letterlijk: ‘vóór de rijpheid’.

Indien jouw kindje voor 36 weken geboren is, blijven ze vaak nog even in ziekenhuis. Geef wel al direct aan bij jouw newbornfotograaf dat de kleine er al is. Dan kan je in overleg de juiste datum straks gaan afstemmen. Pas als de artsen aangeven dat jouw kindje naar huis mag en je kindje sterk genoeg is voor de newbornshoot kan je de datum officieel bevestigen. Het is hierbij belangrijk dat het kindje weer op geboortegewicht is (ze vallen altijd wat af na geboorte) en dat jouw kindje goed zijn eigen temperatuur kan reguleren (geen kruikjes meer nodig heeft om warm te blijven)

Het geeft dus niet als je een prematuur kindje uiteindelijk pas met week 5 of 6 naar zijn newbornshoot gaat. Ze zitten dan vaak net voor of op hun officiële uitgerekende datum als de shoot plaats gaat vinden. Houd er wel rekening mee dat ze mogelijk meer wakker zijn, maar meestal slapen prematuur kindjes nog prima! Wat wel vaak te zien is dat deze kindjes wat meer schrikkeriger zijn en gevoelig voor licht en geluid. Ze houden ervan om gewrapd in de foetus houding gefotografeerd te worden. Ze houden er vaak niet van om helemaal bloot op de beanbag gefotografeerd te worden. Kijk goed naar hoe jouw kleintje reageert en pas je shoot aan op de behoefte van jouw newborn.

Is jouw kindje rond 40 weken geboren? Dan loopt jouw kindje redelijk gelijk aan de gemiddelde ontwikkeling van newborns. Ik probeer altijd dan de shoot binnen 16 dagen te plannen. Soms een uitzondering naar 18 dagen maar meestal merk je echt dat ze na 12 dagen na 40 weken toch echt veel meer wakker worden overdags, gevoeliger zijn voor geluid, aanraking en licht. Daarbij zie je ook dat de baby acné na een dag of 16 de kop kan opsteken. Ze hebben dan ineens overal kleine rode pukkeltjes. Dat is voor ons natuurlijk niet erg, kost alleen iets meer bewerk tijd met de huid bewerken.

Komt het kindje met 41,3 zoals mijn eerste kindje Levi? Dan is het noodzaak zo snel mogelijk te shooten want deze kindjes worden vaak al redelijk wakker geboren :) Ik heb hem toen met 6 en met 11 dagen geshoot. Ging prima en sliep nog goed tijdens de shoot.

Houd dan ook dus altijd rekening met de uitgerekende datum als peildatum bij het plannen van jouw newbornshoot :)

Ben jij een newbornfotograaf en wil jij nog meer tips over de beste shootdag en waar je nog meer op moet letten?

Check dan mijn PODCAST over de beste newbornshoot dag of ga HIER meteen naar deze podcast aflevering

Wil jij graag een newbornshoot boeken, check dan HIER alle info

Veel shootplezier :)

newborn foto brenda olie
Reply...

achter de camera

Over
mij

Beroepsfotograaf met een grote liefde voor zachte pastel en nude styling. Ik leef en adem newborn fotografie

Welkom op mijn site :)

Ik ben Brenda, Na de enge beslissing om in 2013 compleet voor mijn fotografie droom te gaan ipv mijn vaste baan in de jeugdhulpverlening, kantelde mijn leven compleet naar een nieuw leven.
Ik kreeg een lieve vriend Tam (Hij maakte mijn fotografie website in 2013) en mijn onderneming was mijn alles! 

Mijn

   Info  magazine

Ben jij zwanger? Gefeliciteerd!
Er komt vast heel veel op je af in deze bijzondere periode :) 

Het boeken van een zwanger & newbornshoot kan al vanaf je weet dat je zwanger bent!

Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt dat er nog beschikbaarheid is rond jouw uitgerekende datum.

Wil jij graag wat meer info over het boeken van een newborn shoot bij mij? Vraag hier mijn gratis info magazine aan !

meer informatie

mijn algemene 
voorwaarden

Privacy verklaring

verwerking overeenkomst

CONTACT

© brenda olie 2024

Brenda Olie Fotografie / Ollieschool

|