Blog

Tips voor je styling

juni 14, 2023

bLOG CATEGORIEs + Search

In deze blog ga ik jullie vertellen wat een mooie styling kan zijn voor jullie gezinsshoot.

Evenwicht is de foto is heel belangrijk!

Ik heb een hele duidelijke herinnering aan een familiefoto die bij mijn oma vroeger boven de tafel hing. Iedereen van onze familie had zomaar wat aangedaan en het stond totaal niet als 1 geheel bijelkaar. Zo had mijn tante een knalblauw shirt en kan ik mij herinneren dat er ook overal prints logo’s en drukke kleuren aanwezig waren.

Ik weet nog goed dat ik vaak keek naar die foto en in mijn eigen dacht, “ik had mijn tante meer naar die andere kant gezet want daar valt nu een “gat” en dat ik iets “miste” in de foto”. Ik kon toen natuurlijk niet vermoeden dat ik later fotograaf zou worden en dat juist dit heel belangrijk is bij de opbouw van een foto & het poseren van mensen.

STYLED SHOOTS

Ik hou van connectie foto’s maar dan wel in een gestyled kader. Ik vind het belangrijk dat alles “klopt” en mooi bijelkaar matched. Dat je terugkijkt op een foto en ziet dat alles mooi samenkomt. De achtergrond, de styling, de pose, de connectie & de hele sfeer.

Dat begint bij het afstemmen van het kleurpalet van je shoot. Geen logo’s, geen te felle kleuren en ik ben zelf ook niet van de drukke prints op de foto. Verder probeer ik altijd weg te blijven bij spierwit (Ik ben wel een off white/creme lover!) en vind ik het zelf altijd heel mooi om verschillende materialen in 1 keurtoon te stylen (denk aan kant, linnen, katoen en wol)

Zelf ben ik ook een groot voorstander van een mooie creme/beige jurk bij de mama, papa in een naturel kleur tan kleur/licht bruin broek met bijpassende kleur Tshirt. Ik ben zelf geen overhemd fan (staat vaak beetje stijfjes) en de kids lekker met blote voetjes, linnen broekjes en liefst blote bast of hemdje/tshirt van zara aan in naturel kleur. Je meisje natuurlijk in een prachtig luchtig zomerjurkje.

Zo heb ik laatst een zelf portet gemaakt van mijn eigen gezin in de studio en hiervoor lekker een simpele styling gebruikt:

Ga je naar buiten voor je shoot? Dan probeer ik alsnog de styling naturel te houden om mijn merk ook door te trekken naar de outdoor shoots. Jullie hebben nog niet veel outdoor shoots van mij gezien omdat ik met die 2 kleintjes van 3 en 4 jaar oud moeilijk weg kon in de avond. Levi en Nila zijn al steeds ouder aan het worden, dus ik ben weer van plan om de outdoor shoots te gaan toevoegen aan de shoots die geboekt kunnen gaan worden. :) Ik shoot buiten graag romantisch & in zelfde naturel kleurpalet: Laatste zwangershoot:

Is het nou iets kouder? Werk dan in verschillende laagjes. Zo kan je makkelijk een mooie jurk combineren met een wollen grof gebreid vest. Zelf ben ik ook dol op mooie bruine laarzen onder de jurk. Ook voor je dochter staat dit superschattig voor haar shoot :) Voor de jongens gewoon simpele sneakers in naturel tinten.

Is het warm genoeg dan ben ik zelf een groot voorstander van less is more. Probeer altijd een beetje huid te laten zien als de temperatuur het toestaat. Dan “voel” je direct ook meer connectie in je shoot en dat zie je terug op de foto :)

Uiteraard ben ik ook een groot fan van kanten & linnen wijde jurken. Deze geven gelijk een vintage boho sfeertje. Maak je styling af door een bijpassend plaid mee te nemen, veldbloemen te plukken en met een hippe hoed om je outfit helemaal af te maken: Succes gegarandeerd!

Tips om je oufits te scoren: Ik ben zelf een groot fan van de zara & natuurlijk mijn favo dit is lot

Veel shootplezier!

Liefs Brenda

Reply...

achter de camera

Over
mij

Beroepsfotograaf met een grote liefde voor zachte pastel en nude styling. Ik leef en adem newborn fotografie

Welkom op mijn site :)

Ik ben Brenda, Na de enge beslissing om in 2013 compleet voor mijn fotografie droom te gaan ipv mijn vaste baan in de jeugdhulpverlening, kantelde mijn leven compleet naar een nieuw leven.
Ik kreeg een lieve vriend Tam (Hij maakte mijn fotografie website in 2013) en mijn onderneming was mijn alles! 

Mijn

   Info  magazine

Ben jij zwanger? Gefeliciteerd!
Er komt vast heel veel op je af in deze bijzondere periode :) 

Het boeken van een zwanger & newbornshoot kan al vanaf je weet dat je zwanger bent!

Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt dat er nog beschikbaarheid is rond jouw uitgerekende datum.

Wil jij graag wat meer info over het boeken van een newborn shoot bij mij? Vraag hier mijn gratis info magazine aan !

meer informatie

mijn algemene 
voorwaarden

Privacy verklaring

verwerking overeenkomst

CONTACT

© brenda olie 2024

Brenda Olie Fotografie / Ollieschool

|