Zwangerschap

Zwanger? Welke week shooten

mei 25, 2023

Zwanger foto

bLOG CATEGORIEs + Search

Ben jij zwanger? Gefeliciteerd! Er komt vast heel veel op je af in deze periode :) In deze blog vertel ik jouw welke week het beste is voor jouw zwangerschapsshoot!

Zoveel zaken die je nu gaat regelen voor je kleintje. Het leukste is vaak het uitzoeken van het baby kamertje (waar mijn kids overigens nooit ingelegen hebben. Ik kwam er alleen maar om blij rond te kijken hoe mooi het was & om ze aan te kleden hihi) en het shoppen van die schattige oekiepoekie maat 50 kleertjes. Te cute!

Maar naast deze leuke baby dingen is het uiteraard ook belangrijk dat je op tijd je zwanger & newbornshoot gaat boeken. De meeste fotografen zitten toch wel al ver van te voren “vol” met uitgerekende datums in hun agenda. Ga daarom al aan het begin van je zwangerschap jezelf orrri├źnteren op een goede fotograaf die helemaal aansluit bij jouw wensen.

Je zwangershapshoot kan je het beste fotograferen (shooten zoals wij dat noemen) in week 28 tot week 34. Nu ben ik zelf niet zo van de regels op dat gebied, want een hele slanke dame heeft vaak pas later een volle buik dan een wat vollere dame die al 2 kids heeft. Maar ik heb wel wat tips om rekening mee te houden als jij je shoot gaat plannen.

Vaak als je al eerder kindjes hebt gehad kan je soms als vanaf week 14 heel duidelijk een buikje waarnemen. Zo is dat ook met en tweeling zwangerschap. Deze zie je vaak ook veel eerder natuurlijk al groeien. Plan deze shoots dus altijd op tijd in. Het belangrijkste is dat je de shoot gaat uitvoeren als jij je “lekker” voelt, niet zo misselijk meer bent (gaat vaak over na 16 weken) en voldoende energie hebt. Dit is vaak je tweede trimester. Dat is een perfect trimester om je shoot te boeken.

Sommige stellen wachten nog tot de 20 weken echo voordat ze echt de newborn & zwangerschapsshoot boeken. Dat is alleen soms net te laat!

Als je echt heel duidelijk een voorkeur hebt bij wie je wilt shooten, adviseer ik je al om met 16 weken de shoots te gaan boeken. Zo ben je vaak wel verzekerd van jouw plekje. Sommige aanstaande mama’s zijn bang om in te boeken omdat ze bang zijn dat het nog “mis” kan gaan. Geloof mij, indien dit het geval is, ken ik persoonlijk geen enkele newbornfotograaf die jou dan alsnog kosten zal laten betalen… Liever op tijd alles geregeld dan achteraf niet bij jouw “eerste keus fotograaf” kunnen boeken. :)

Qua zwangerschap is dus het begin van het derde trimester (begint week 28) van jouw zwangerschap perfect om je shoot te gaan fotograferen. Zo kan je nog lekker makkelijk omkleden en houd je ook niet zoveel vocht vast zoals in de laatste zware weken van je zwangerschap.

Probeer dus wel dat laatste weken te vermijden door je vermoeidheid en onthoud dat je uiteraard niet voor niks zwangerschapsverlof krijgt. Dat is om rustig aan te gaan doen :)

Nu heb ik dus zelf al regelmatig meegemaakt dat vrouwen onverwachts bevallen in hun eerste week van hun zwangerschapsverlof, dus ik ben er persoonlijk wel een voorstander van om de zwangerschapsshoot dan zeker net voor je verlof te plannen :)

Wil jij ook een zwangerschapsshoot of newbornshoot boeken, bekijk hier mijn portfolio

Liefs

Brenda

Zwanger foto
newborn shoot
Reply...

achter de camera

Over
mij

Beroepsfotograaf met een grote liefde voor zachte pastel en nude styling. Ik leef en adem newborn fotografie

Welkom op mijn site :)

Ik ben Brenda, Na de enge beslissing om in 2013 compleet voor mijn fotografie droom te gaan ipv mijn vaste baan in de jeugdhulpverlening, kantelde mijn leven compleet naar een nieuw leven.
Ik kreeg een lieve vriend Tam (Hij maakte mijn fotografie website in 2013) en mijn onderneming was mijn alles! 

Mijn

   Info  magazine

Ben jij zwanger? Gefeliciteerd!
Er komt vast heel veel op je af in deze bijzondere periode :) 

Het boeken van een zwanger & newbornshoot kan al vanaf je weet dat je zwanger bent!

Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt dat er nog beschikbaarheid is rond jouw uitgerekende datum.

Wil jij graag wat meer info over het boeken van een newborn shoot bij mij? Vraag hier mijn gratis info magazine aan !

meer informatie

mijn algemene 
voorwaarden

Privacy verklaring

verwerking overeenkomst

CONTACT

┬ę brenda olie 2024

Brenda Olie Fotografie / Ollieschool

|