Newbornshoot

Deze dame kwam met haar lieve ouders naar de studio. Grote zus verbleef nog even bij oma zodat wij rustig de tijd hadden om de newbornshoot in alle rust te volbrengen. Deze mooie kleine dame was super slaperig, waardoor we heel veel wissels en poses konden uitvoeren. Ik ga altijd uit van 3 styling wissels, maar als de kleine heel diep slaapt probeer ik dit uit te breiden.

Ik krijg vaak vragen over het in slaap brengen van newborns. Geloof mij, er is geen wondermiddel voor. Als dit wondermiddel zou bestaan zou elke ouder elke nacht doorslapen. Het ene kindje slaapt meer en dieper dan het andere kindje. Wat helpt is dat we natuurlijk altijd de kamer heel warm maken en dat je aan ouders vraagt om de kleine goed eten te geven en eentonige geluiden zoals een hartslag, babyshusher of stofzuiger geluiden. Maar er kunnen zoveel factoren nog van invloed zijn: krampjes, borstvoeding nog niet goed op gang, reflux, newborn heeft ergens pijn door de zware of juist snelle bevalling, koemelk allergie, een regeldag, teveel prikkels, gevoelig kindje. Kortom: je hebt niks in de hand. De newborn bepaalt gewoon de shoot.

Als fotograaf zorg je ervoor dat de situatie en omstandigheden optimaal zijn, zodat de kleine het niet koud heeft en zich comfortabel voelt. Dat je weet wat je doet en hoe je de newborn veilig moet vastpakken en poseren. Als je daar nog onzeker over bent, investeer dan voor jezelf in een goede workshop of opleiding. Voor ouders is het super belangrijk dat hun kindje geposeerd en gefotografeerd word door iemand die weet waar hij mee bezig is. Newborn fotografie is echt een professie. Alles komt hier samen.
Kies niet zomaar je fotograaf en kies niet zomaar je mentor.
Kies met je hart.
Kies voor kwaliteit.
www.brendaoliefotografie.nl
www.ollieschool.nl

newbornfotografie-brendaolienewbornfotografie-brendaolie newbornfotografie-brendaolienewbornfotografie-brendaolie

newbornfotografie-brendaolie

newbornfotografie-brendaolie

newbornfotografie-brendaolie

newbornfotografie-brendaolienewbornfotografie-brendaolienewbornfotografie-brendaolienewbornfotografie-brendaolie

newbornfotografie-brendaolie