Blog

Newbornshoot

augustus 28, 2015

newborn zijpose

bLOG CATEGORIEs + Search

Het is alweer een tijdje geleden dat ik zijn grote broer mocht vastleggen met een cake smash shoot. Dit jaar heb ik deze prachtige familie weer mogen ontmoeten. G. kwam als zwanger model op de All in 1 workshop weer terug en ze had toen al haar newbornshoot ingeboekt voor haar tweede kindje. Toen het eenmaal zover was kwam grote broer natuurlijk super trots zijn broertje laten zien. Soms maak ik mee dat grote broer/ zus moeite heeft met het nieuwe gezinslid, maar hij vond het helemaal leuk en hij was super trots. We hebben zelfs nog een paar foto’s samen kunnen maken. Dit is altijd afwachten hoe de grote broer/zus gaat reageren. Vanaf een jaartje of 3 kan je wel wat aanwijzingen geven maar onder de 3 jaar is het super lastig en willen ze vaak niet meewerken. Het is van belang om er vooral geen druk op te leggen en de sfeer leuk te houden. Uiteindelijk lukt het vaak toch om ze even bij elkaar te leggen (leg vooral een zacht kussentje op de plek waar het hoofdje komt voor ondersteuning van de newborn en een kussentje voor grote broer/zus onder de flokati). Hierna gingen we verder met de shoot en opa en oma gingen met hem naar buiten om wat leuks te gaan doen. Hierdoor hadden de moeder en ik alle ruimte om de newbornhoot in rust te volbrengen. Deze kleine sliep heel goed en vast. En ja, zoals jullie weten zijn dat natuurlijk ideale newbornfotografie modellen :) Hierdoor hebben we lekker veel kunnen variëren in de shoot en meerdere poses kunnen uitvoeren. Vandaag heb ik ook samen met moeder een pose gedaan waarin ze eerst het hoofdje van de newborn aan de bovenkant vastpakt en dan het hoofdje in precies dezelfde stand veilig aan de onderkant vastpakt. Ik maak dan snel 2 foto’s  en deze 2 bestanden bewerk ik dan later in photoshop. Ik leg deze 2 foto’s over elkaar en bewerk het zo, dat ik bij de ene foto de onderste hand wegshop en bij de andere foto de bovenste hand. Dit is dus NIET ECHT. Probeer als beginnende newborn fotograaf dit dan ook niet na te doen als je niet goed weet hoe het moet. Veiligheid boven alles. Ik heb hierna ook de “normale” versie erbij gedaan waar de newborn gewoon rust op de arm. Wat een fijne shoot! Love my job :)

Heb je mijn newborn fotografie app al gezien? Deze is te downlaoden in de app store (zowel voor android als de iphone) met allemaal handige informatie over newborn fotografie. De app heet “Newborn Fotografie”.

newbornshoot

 

newbornmetbroertje

newbornfotografie

newbornshoot

newborn zijpose

newborn tushi pose

newbornfotografie

Deze foto hierboven is dus de foto waarin de moeder het hoofdje helemaal veilig heeft vastgehouden en dit is photoshop bewerkt

Hieronder de foto naturel

newborn fotografie

 

newbornshoot, brenda olie

grote broer

Reply...

achter de camera

Over
mij

Beroepsfotograaf met een grote liefde voor zachte pastel en nude styling. Ik leef en adem newborn fotografie

Welkom op mijn site :)

Ik ben Brenda, Na de enge beslissing om in 2013 compleet voor mijn fotografie droom te gaan ipv mijn vaste baan in de jeugdhulpverlening, kantelde mijn leven compleet naar een nieuw leven.
Ik kreeg een lieve vriend Tam (Hij maakte mijn fotografie website in 2013) en mijn onderneming was mijn alles! 

Mijn

   Info  magazine

Ben jij zwanger? Gefeliciteerd!
Er komt vast heel veel op je af in deze bijzondere periode :) 

Het boeken van een zwanger & newbornshoot kan al vanaf je weet dat je zwanger bent!

Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt dat er nog beschikbaarheid is rond jouw uitgerekende datum.

Wil jij graag wat meer info over het boeken van een newborn shoot bij mij? Vraag hier mijn gratis info magazine aan !

meer informatie

mijn algemene 
voorwaarden

Privacy verklaring

verwerking overeenkomst

© brenda olie 2023

Brenda Olie Fotografie / Ollieschool

|