Blog

Individuele Newborn fotografie workshop met modellen

september 21, 2014

newborn fotografie workshop

bLOG CATEGORIEs + Search

Vandaag kwam er uit België een fotograaf die graag zijn newborn specialisatie wilde gaan uitbreiden. Hij heeft al een groot eigen bedrijf  met doopsuikers en fotografie voor geboortekaartjes en hij wilde graag zijn bedrijf verder ontwikkelen met newborn fotografie. Zoals de meest misschien weten ben ik half Belgisch (mijn moeder komt van Antwerpen) en daardoor vind ik het altijd extra gezellig als er Belgische fotografen mijn kant op komen :)

In België liggen de zaken heel anders dan in Nederland. Na de geboorte blijven de mama’s standaard een aantal dagen in het ziekenhuis na de bevalling en kennen ze het fenomeen kraamzorg niet zoals hier.  In België is het ook heel gebruikelijk dat binnen 24 uur na de geboorte het geboortekaartje al wordt verstuurd. Soms zelfs al binnen 6 uur na geboorte…
Hierbij is het ook gebruikelijk dat er vaak een foto gemaakt wordt van de pasgeborene in het ziekenhuis zodat deze foto op het kaartje gebruikt kan worden. Ziekenhuis licht en een een paar uur oude baby is vrij lastig. De newborn fotografie zoals ik hem beleef is pas na de 6e dag. Ik hou zelf altijd tussen dag 6 en dag 12 aan. Voeger hield ik dag 5 en dag 10 aan maar door de ervaring heen kwam ik erachter dat op dag 5 de hielprik vaak was, de kraamtranen nog her en der kwamen en in sommige gevallen de borstvoeding nog niet goed op gang was gekomen. Hierdoor wil ik het liever vanaf dag 6 inplannen. Ik zou zelf nooit een 1 dag oude newborn als newborn fotografen op de gestylde manier met poses en helemaal naakt. Daarvoor is het nog veelste vroeg, de navelstreng met klem is er nog, kans op infecties is hierdoor groter en ze kunnen hun temperatuur helemaal nog niet regelen. Gelukkig was dit ook niet zijn vraag, hij wilde echt leren hoe hij de gestylde newborn fotografie vanaf dag 6 kon creëren. Mooi :) We hebben ons in deze workshop dan ook puur gericht op de echte geposeerde newborn fotografie met styling en sessie vanaf dag 6.

Voor vandaag had ik meerdere newborn fotografie modellen om uit te kiezen, het liefste had ik ze allemaal laten langskomen maar dan kon helaas niet. Een 11 dagen oude jongen en een 11 dagen oud meisje die te vroeg geboren was kwamen mijn studio samen met hun trotse ouders. Ik heb de verschillende settingen opgebouwd en precies voorgedaan doe ik de newborn positioneer en hoe ik met ze omga. Het is belangrijk dat je ook leert wat je moet doen of kan doen als de newborn niet wilt slapen.  Vandaag viel de eerste jongen na even wat geduld goed in slaap en de 2e newborn in de middag had wat meer moeite met in slaap komen. Er kunnen meerdere redenen zijn dat een newborn niet slaapt; krampjes, nog extra honger, regeldag, spanning oppakken van de omgeving, vieze luier, houdt niet van naakt liggen en zo kan je nog wel even doorgaan :)  De ene shoot verloopt makkelijker dan de andere shoot, dat is heel gebruikelijk. Als newborn fotograaf is het van groot belang dat je veel geduld hebt en alsnog kijkt wat er dan wel mogelijk is. Tijdens de workshop is dit helemaal niet erg want je hebt zoveel te vertellen dat je dan gewoon weer wat uit gaat leggen en uiteindelijk vallen altijd alle newborns uiteindelijk weer in slaap :) Toen ze eenmaal sliep was ze ook zo goed weg dat we een hele afwisselende shoot hebben kunnen laten zien met diverse poses.  Leuk!  

Tijdens deze individuele newborn workshop komt alles aan bod wat je wilt weten ik probeer het goed op je eigen niveau af te stemmen. Ik leg de newborn in positie en jij mag ook foto’s maken van de newborn . Indien je al veel meer ervaring hebt mag je eventueel (in overleg met ouders) ook zelf de newborn in positie leggen en dan geef ik aanwijzingen hoe ik het anders zou doen of doe ik het voor. Deze foto’s van de workshop mag je gebruiken op je website maar er moet wel duidelijk bij vermeld worden dat deze foto’s zijn gemaakt tijdens een workshop.

Uiteindelijk eindigen we de dag met bewerken laat ik je zien hoe ik de kersverse foto van onze shoot van A tot Z bewerk waar jij naast zit. Het is een echte info & praktijkdag waarin je veel informatie krijgt en ook veel kan fotograferen.

Voor meer info en prijzen kijk op

www.ollieschool.nl

De 11 dagen oude  jongen:

elise1

Het 11 dagen oude meisje:

whitley2

Reply...

achter de camera

Over
mij

Beroepsfotograaf met een grote liefde voor zachte pastel en nude styling. Ik leef en adem newborn fotografie

Welkom op mijn site :)

Ik ben Brenda, Na de enge beslissing om in 2013 compleet voor mijn fotografie droom te gaan ipv mijn vaste baan in de jeugdhulpverlening, kantelde mijn leven compleet naar een nieuw leven.
Ik kreeg een lieve vriend Tam (Hij maakte mijn fotografie website in 2013) en mijn onderneming was mijn alles! 

Mijn

   Info  magazine

Ben jij zwanger? Gefeliciteerd!
Er komt vast heel veel op je af in deze bijzondere periode :) 

Het boeken van een zwanger & newbornshoot kan al vanaf je weet dat je zwanger bent!

Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt dat er nog beschikbaarheid is rond jouw uitgerekende datum.

Wil jij graag wat meer info over het boeken van een newborn shoot bij mij? Vraag hier mijn gratis info magazine aan !

meer informatie

mijn algemene 
voorwaarden

Privacy verklaring

verwerking overeenkomst

© brenda olie 2023

Brenda Olie Fotografie / Ollieschool

|