Newborn Fotografie shoot in Krimpen aan den IJssel

Het lijkt er misschien voor buitenstaanders altijd op dat mijn newborns heel goed slapen en dat ik zonder enige moeite binnen 2 uur klaar ben met 80 verschillende poses en settings…. Dat is dus niet het geval.. De ene shoot verloopt makkelijker dan de andere shoot. Het heeft met heel veel factoren te maken waaronder: spanning bij de ouders, bij de newborn of bij mij. Tel daarbij op: krampjes, de regeldag, onvoldoende voeding en de kans dat een newborn uren lang diep slaapt tijdens de shoot neemt al behoorlijk af. Vandaag bij deze shoot had ik de primeur van mijn fotografie carrière. We begonnen de shoot vol goede moed in de ochtend om vervolgens een paar uur later de hoop te moeten opgeven. Ik had GEEN 1 newborn foto kunnen nemen. Ik herhaal: GEEN 1.

Zoals je begrijpt een klein dieptepunt.. Ik merkte natuurlijk tijdens de shoot wel dat er iets anders was, want de kleine meid reageerde anders dan normaal. Ik heb alles goed met ouders overlegd en aangegeven dat ze misschien het beste even langs de huisarts/ een osteopaat konden gaan.

Ik ben een groot fan van gespecialiseerde baby ostheopaten. Waarom? Omdat hun specialisme een verklaring en oplossing kan geven voor het gedrag van je newborn. Ik heb zoveel newborns in mijn handen gehad, ik voel vaak al wel aan of er iets “anders” is. En het zit simpelweg niet in mijn aard om iets te signaleren en er dan niks mee te doen. Waarschijnlijk heeft dit ook te maken met mijn achtergrond, ik heb jaren in de jeugdhulpverlening gewerkt en altijd moeten doorpakken in moeilijke crisis situaties. Wellicht ben ik hierdoor ook wat mondiger dat ik mag zijn als newborn fotograaf. Sorry daarvoor. :) Gelukkig pakt het altijd goed uit, want deze ouders zijn naar een osteopaat gegaan en er was zeker wat aan de hand.  Ze heeft nu behandeling en het gaat inmiddels  een stuk beter met haar. In overleg hebben we de shoot 2 dagen later alsnog rustig uitgevoerd. Ik heb er bewust voor gekozen om alle settings rechtop uit te voeren om haar zo prettig mogelijk te laten voelen. (Ze vindt op de rug liggen niet zo prettig) en uiteindelijk  tot deze prachtige shoot gekomen :)

Het belang van de newborn staat altijd op 1, luister en lees het gedrag van de newborn in je handen en creëer de juiste omgeving om je shoot zo comfortabel mogelijk voor de newborn en diens ouders  te kunnen volbrengen :)

newborn fotografie Brenda Olie newborn fotografie Brenda Olie newborn fotografie Brenda Olie newborn fotografie Brenda Olie newborn fotografie Brenda Olie newborn fotografie Brenda Olie newborn fotografie Brenda Olie newborn fotografie Brenda Olie newborn fotografie Brenda Olie newborn fotografie Brenda Olie newborn fotografie Brenda Olie newborn fotografie Brenda Olie

newborn fotografie Brenda Olie

newborn fotografie Brenda Olie